perjantai 18. maaliskuuta 2011

Ice hockey - totta toki!

Tulin juuri lenkiltä ja olo on mitä mahtavin! Kellokaan ei ole vielä juuri mitään ja päivä on vasta alussa. "Viimeisiä" vapaapäiviä vähitellen viedään, joten aion nauttia näistä täysin siemauksin.

Viikko on hujahtanut ihan hetkessä. Tiistaina vietimme tyttöjeniltaa ja jännitimme lätkämatsia erään ystäväni luona, keskiviikkona kävin M:n kanssa ulkona syömässä, kun oli vaihteeksi yhteinen vapaailta ja eilen vietimme mukavan illan ystäväni luona katsellen heidän matkakuviaan Intian reissulta. Tänään olisi tarkoitus siivota, suunnitella vähän hääjuttuja ja illalla asettua taas kisakatsomoon seuraamaan lätkämatsia. Sanokaa mitä sanotte, mutta playoffsit sytyttävät ainakin minut niinkin hölmöön lajiin kuin jääkiekko. Jännää ja niin perisuomalaista!!

Tämä viikko on mennyt liikunnan osalta melko hiljaisissa merkeissä muiden menojen vuoksi. Selityksen makua, I know! En kuitenkaan oikein välitä liikunnan suorittamisesta, vaan lähden esimerkiksi salille yleensä vain silloin, kun tiedän voivani viipyä siellä rauhassa vähintään puolitoista tuntia. En mielelläni survo liikuntaa väkipakolla muiden menojen lomaan, sillä minusta on ärsyttävää roudata sali- ja peseytymiskamppeita pitkin kaupunkia mukanani. Myös suihkussa käyminen ja muu puunaaminen vie aina keskellä päivää oman aikansa. Jos olen sopinut esimerkiksi illaksi menoa kaupungille, en yleensä saa itseäni houkuteltua töiden jälkeen tekemään mitään tehokasta 45 min pikatreeniä ennen sovittua tapaamista. Yksi sana: MUKAVUUDENHALU.

Toisaalta täytyy myöntää, että tämänhetkisessä elämäntilanteessani olen tottunut nauttimaan liikaakin sellaisesta ylellisyydestä kuin vapaa-aika. On aivan luksusta lähteä kodin kautta liikkumaan ja tulla salilta suoraan kotiin peseytymään ja rentoutumaan. Työ- ja opiskelukiireiden keskellä liikuntahetkien järjestäminen vaatii väistämättä enemmän asennetta ja välillä todellista itsensä psyykkaamista. Ihania nuo hetket ovat joka tapauksessa ja aivan yhtä arvokkaita. Vaikka liikkeellelähtö tuntuu välillä ylivoimaiselta, on salilta tullessa aina yhtä euforinen ja energinen olo.

Viikonloppu tulee hujahtamaan niin ikään lätkää seuratessa. Lisäksi olisi tarkoitus nauttia aurinkoisista päivistä ja liikunnasta. Tässä vielä valmistujaiskekkereiden jälkimaininkeina helppo, keväinen ja maukas reseptivinkki viikonloppukekkereitä tai muita illanviettoja varten:

Keväinen couscous (reilu annos n. 20 hengelle)

2 rkl öljyä
2 punasipulia silputtuna
10 dl vettä
n. 10 dl (800g) couscousia
4 rkl limetti- tai sitruunamehua
600 g fetajuustoa/salaattijuustoa
1 kurkku kuutioina
500 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku herneenversoja
n. 750g kevyesti maustettua broileria paloiteltuna
kastike oliiviöljystä ja vihreästä pestosta (saa olla melko juoksevaa)

Kuullota punasipulisilppua öljytilkassa reilun kokoisessa kattilassa (n. 4l). Lisää joukkoon vesi ja kiehauta. Nosta kattila pois levyltä.
Laita joukkoon couscous ja anna sen turvota muutama minuutti. Sekoita couscous-punasipuliseos tasaiseksi ja anna sen jäähtyä hetki.
Purista joukkoon limetti- tai sitruunamehua. Lisää kuutioitu kurkut, halkaistut kirsikkatomaatit, paloiteltu feta/salaattijuusto sekä paloiteltu broileri. Silppua joukkoon n. puolet tuoreista yrteistä. Itse silppusin yrtit suurpiirteisesti saksilla varsia myöten! Sekoita oliiviöljystä ja vihreästä pestosta vapaalla kädellä juokseva seos ja kaada sitä salaattia mehevöittämään. Pesto antaa salaatille makua ja tuo pientä suolaisuutta. Sekoita salaatti tasaiseksi ja laita se tarjolle suureen kulhoon tai laakealle vadille. Silppua pinnalle ronskilla kädellä loput tuoreista yrteistä!

Nyt imuri hurisemaan! :D Nauttikaahan viikonlopusta!

1 kommentti:

  1. couscous on niin hyvä lisuke! Teen aina kesällä paljon ruokia missä käytän couscousia. :)

    VastaaPoista