lauantai 5. maaliskuuta 2011

Sunnuntain menu ja muuta mukavaa..

Heipparallaa!

Tänään riensin heti aamusta spinningiin ja sen jälkeen ruokaostoksille huomista silmällä pitäen. Kutsuin vanhempani meille syömään ja juhlistamaan hiukan valmistumistani. Varsinaiset valmistujaiskekkerit ovat kuitenkin vasta ensi viikonloppuna, joten niistä lisää sitten myöhemmin. Huomenna tarkoituksena olisi tarjota seuraavanlaisia herkkuja:

Alkupalana: Rapeaa leipää ja sitruunalla, tahinilla ja valkosipulilla maustettua hernetahnaa (resepti löytyy täältä)

Pääruokana: Lampaan jauhelihapihvit, bataattipyre ja gremolatapapuja (resepti löytyy täältä). Bataatti on mielestäni maukasta ja ihanan täyteläistä jo sellaisenaan, joten pyreestä voi hyvin valmistaa myös kevennetyn version – niin taidan itsekin tehdä. Kevyemmästä versiosta kiinnostuneet voivat valmistaa pyreen esimerkiksi täältä löytyvän reseptin mukaisesti. Nokare voita on kuitenkin aina paikallaan! ;)

Jälkkärinä: Suussa sulava ”Banoffee” (resepti löytyy täältä)

En ole vielä testannut reseptejä, mutta toivottavasti tarjoilut onnistuvat! Kuten huomaatte, hiilarien tarkkailu on jälleen jäänyt :DD Olen kyllä ihan toivoton tapaus. TOSIN (!!!) töissä olen kyllä koko viikon syönyt oikein vähähiilihydraattisesti ja näin ollen kuorinut kermat ko. ruokavalion päältä (olipas mielenkiintoinen kielikuva). Evääksi olen ottanut mm. kanaa ja kasviksia sekä soijajugurttia. Kuten olen jo aikaisemmin todennut, VHH-ruokavalion etuna on se, että en lounaan jälkeen nukahda näppäimistön päälle, vaan olo pysyy skarppina. Olen myös töiden jälkeen energisempi, jaksan hyvin mennä suoraan töistä jumppaan ja makeanhimokin pysyy kurissa. Hedelmiä, marjoja ja tummaa leipää on kuitenkin tullut aamuisin ja iltaisin popsittua ihan normaaliin tahtiin, joten se siitä 100 g/hh/päivä-dieetistä. Voin kuitenkin hyvin ja olen energinen, joten WHO CARES?

Taidanpa lähteä vielä pienelle happihyppelylle (ja häälehtiostoksille *punastuu*), ulkona on niin mahtava auringonpaiste! Ihanaa lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti